Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Conştientizarea cu privire la fraude şi prevenirea acestora

Ca lider în domeniul transportului internaţional, marca DHL este cunoscută peste tot în lume. DHL tratează cu seriozitate protejarea clienţilor săi şi a informaţiilor confidenţiale ale acestora. Vă sfătuim să fiţi atenţi la comportamentul potenţial fraudulos din partea oricăror persoane cu intenţii infracţionale, care utilizează marca DHL.

Utilizarea frauduloasă a mărcii DHL

Au existat tentative de delapidare a clienţilor prin internet, prin folosirea neautorizată a numelui şi mărcii DHL în comunicaţiile prin e-mail, precum şi a unor elemente grafice care par, la prima vedere, să provină de la DHL.

În majoritatea cazurilor comunicaţiile priveau vânzarea de bunuri prin internet, în care era solicitată plata înainte de livrare.

Vă rugăm să reţineţi că DHL nu solicită plata în acest mod. DHL colectează doar sumele de bani care reprezintă cheltuieli oficiale de transport prin DHL.

Acest aviz privind securitatea nu se referă la obligaţia destinatarului de a achita transportul, taxele de import, TVA-ul sau orice costuri similare, atunci când acestea sunt datorate de drept la momentul livrării.

DHL nu îşi asumă răspunderea pentru costuri, taxe sau plăţi efectuate, acolo unde acestea au fost percepute în mod impropriu, ca rezultat al activităţii frauduloase.

Vă rugăm să reţineţi că, în cazul în care primiţi un e-mail care pretinde că DHL încearcă să livreze un pachet, solicitând să deschideţi un fişier ataşat pentru a influenţa livrarea, acest e-mail este fraudulos, pachetul nu există, iar fişierul ataşat ar putea să conţină un virus.

Vă rugăm să nu deschideţi fişierul ataşat. Acesta, la fel ca mesajul, nu provine de la DHL.

Dacă aveţi vreo îndoială cu privire la integritatea unui site care utilizează marca DHL, vă rugăm să accesaţi site-urile DHL prin intermediul site-ului nostru global.

Vă rugăm să raportaţi Serviciului Clienţi al DHL primirea de mesaje frauduloase sau îndoielnice.