Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Soluţii ecologice

Videos
false false

Programul GoGreen

Close

Programul GoGreen

Programul GoGreen

/content/dam/Local_Images/g0/New_aboutus/green_solution/GreenSolutions/204x99_video_image/video_gogreen_204x99.jpg /jcr:content/renditions/cq5dam.thumbnail.140.100.png /jcr:content/renditions/cq5dam.thumbnail.140.100.png
Links Info

Repere în protecţia
mediului

2001: Deutsche Post DHL Group alcătuieşte o echipă în cadrul companiei, responsabilă cu problemele tot mai importante pe teme de mediu.
2002: DHL Sweden lansează “Grøna Ton” (Tonaj verde), primul nostru serviciu de transport cu valoare adpugată „verde”, pentru a promova combustibilii regenerabili.
2005: DHL Parcel Germania lansează “Grüne Paket” (“Coletul verde”), un serviciu de expediere fără emisii de carbon.
2006: Serviciul de transport neutru în carbon devine disponibil pentru clienţii DHL Express din mai multe ţări ale Europei.
2007: Serviciul de transport neutru în carbon este lansat pentru zona de business şi retail în Germania.
2008: Datorită programului GOGREEN, DPDHL este primul furnizor de servicii logistice care se angajează să reducă emisiile de CO2 cu 30% până în anul 2020.
2008: DHL Supply Chain instalează în Marea Britanie primul depozit neutru în carbon, cu o pompă de căldură geotermală şi iluminat nou.
2009: Deutsche Post DHL Group transportă GOGREEN peste 700 de milioane de produse, compensând 38.600 de tone de CO2 în proiecte de protecţia mediului.
2010: Numărul de transporturi GOGREEN creşte la 1,7 miliarde.
2010: Serviciul GOGREEN devine disponibil pentru clienţii DHL Global Forwarding din toată lumea.
2010: DHL Freight începe să ofere rapoarte de CO2 în diferite regiuni. Clienţii pot compensa emisiile proprii, bazându-se pe aceste rapoarte.
2011: DHL Global Forwarding, Freight introduce Carbon Dashboard, o unealtă de raportare online pentru a indica clienţilor emisiile lor de CO2.
2011: DHL Parcel Germany transportă acum pachetele clienţilor privaţi fără neutru în carbon, fără costuri suplimentare.
2011: Pentru a obţine certificate de compensare a emisiilor, Deutsche Post DHL Group lansează propriul proiect de protecţie a mediului în Lesotho.
2012: Transporturile neutre în carbon sunt acum disponibile pentru clienţii DHL Express din aproximativ 60 de ţări din toată lumea.
2012: DHL Express lansează serviciul de raportare verificat extern: clienţii pot urmări emisiile de CO2 ale propriilor transporturi.
Trasee de transport optimizate, autovehicule cu propulsie alternativă şi depozite economice din punct de vedere energetic: există multe metode de a reduce emisiile de CO2 ce afectează clima, precum şi alte produse dăunătoare mediului, provocate de transportul şi depozitarea mărfurilor.

În conlucrare cu clienţii noştri, dorim să creştem acest potenţial. La DHL, aceasta se numeşte GOGREEN (devenim ecologici). Considerăm că protecţia mediului şi succesul în afaceri sunt nu doar compatibile, ci şi într-o legătură strânsă.

GOGREEN Produse şi servicii

Prin competenţele de care dispunem şi prin prezenţa noastră globală, putem oferi clienţilor persoane juridice o gamă largă de produse şi servicii ecologice. Deoarece oferim rapoarte detaliate privind emisiile de carbonExternal Link / New Window*, le arătăm în ce situaţie se află din punct de vedere al emisiilor de gaze de seră. Deşi serviciile logistice au cel mai puternic impact asupra modificărilor climatice prin emisiile de CO2, noi raportăm şi emisia altor gaze de seră (GHG) precum metanul şi protoxidul de azot. Iar în conformitate cu standardul intersectorial recunoscut la nivel internaţional "Evidenţa şi raportarea ciclului de viaţă al produselor generatoare de gaze de seră", luăm în calcul şi emisiile din amonte, care-şi au originea în producţia şi transportul de combustibil şi energie.
În cadrul serviciului nostru de Optimizare ecologicăExternal Link / New Window*, lucrăm împreună cu clienţii pentru a identificarea zonelor în care pot fi aduse îmbunătăţiri şi a metodelor de obţinere a unei reduceri a emisiilor de gaze de seră. Analizăm întregul lanţ logistic al clienţilor şi conlucrăm cu aceştia pentru optimizarea traseelor comerciale şi modurilor de transport. Suplimentar, le prezentăm moduri de îmbunătăţire a performanţei lor ecologice generale.
Iar pentru compensarea emisiilor inevitabile, oferim servicii neutre din punct de vedere al climeiExternal Link / New Window*. Prin participarea la planul comercial voluntar privind emisiile, cumpărăm credite pentru emisiile de carbon de la anumite proiecte, reducând emisiile în beneficiul comunităţilor locale. Începând din ianuarie 2014, am redus nu doar emisiile de CO2 dar şi pe cele de gaze de seră precum metanul sau protoxidul de azot, trecând astfel conceptul de GOGREEN de la carbon neutru la neutru pentru mediu. Pe baza noului protocol GHC pentru produse, includem şi emisiile din amonte, generate de producţia şi transportul combustibililor şi energiei.

* Vă rugăm să reţineţi că aceste legături se referă la site-ul nostru global, disponibil exclusiv în limba engleză.