Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Afaceri dincolo de frontiere – Comerţul internaţional pe înţelesul tuturor

Comerţul internaţional este un proces complex, dar şi o oportunitate de afaceri captivantă. DHL poate contribui nu doar la cerinţele vamale globale şi la terminologia privind comerţul, dar şi cu asistenţa necesară şi resursele locale de import şi export.

Învăţarea limbajului INCOTERMS®

Regulile INCOTERMS® - un acronim pentru INternational COmmercial TERMS ceea ce înseamnă Termeni de Comerţ Internaţional – sunt gestionate de Camera Internaţională de Comerţ. Acestea sunt recunoscute şi acceptate ca standard pentru comerţul internaţional şi sunt actualizate periodic pe măsură ce condiţiile comerciale se schimbă.

Familiarizarea cu regulile INCOTERMS® vor asigura faptul că achiziţionaţi bunuri de la producători din străinătate în conformitate cu regulile, documentaţia şi procedurile aplicabile.

Aflaţi mai multe despre vămuirea cu DHL

©iStockphoto.com/sieto
DHL Express este un expert global în comerţul internaţional de peste 40 de ani, iar în prezent procesează câteva milioane de intrări vamale în fiecare zi. Fiind unul dintre cei mai mari intermediari vamali din lume, ne bazăm pe expertiza locală pentru a înţelege diferitele reglementări vamale.

Din acest motiv, având DHL ca partener pentru mica dumneavoastră afacere, experţii săi permanenţi sunt bine poziţionaţi pentru a vă ajuta să parcurgeţi dificultăţile legate de conformitatea vamală, întreaga terminologie şi principiile aferente. Înţelegând procesele şi terminologia aferente veti putea să intraţi pe pieţele internaționale şi să construiţi o bază pe termen lung pentru un comerţ internaţional de succes.

Ce trebuie sa stiti cand exportati

Procedurile ce reglementează exportul sunt stabilite în Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2913/92 de instituire a Codului Vamal Comunitar, articolele 161 - 162 şi în Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2454/1993 privind dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului nr. 2913/1992 de instituire a Codului Vamal Comunitar, articolele 788 – 798.

Ce trebuie sa stiti cand importati

Exporturile joacă un rol-cheie în strategia fiecărei țări pentru stabilitatea economică durabilă și de creștere. Companiile de orice dimensiune pot profita de potențialul generator de venituri pe care le oferă activitatea de export.