Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Ghidul Taxelor si Impozitelor pentru destinatar

Aflați mai multe despre elementele fundamentale ale taxelor și impozitelor, pentru a afla cine plateste si de ce.
Bunucir achiziționate online pentru uzul propriu

Se pot plăti taxe si impozite vamale daca achiziționate ceva on line, deoarece:
  • Taxele și impozitele nu sunt de obicei incluse în prețul bunurilor cumparate on-line, și exista posibilitatea sa nu fie incluse nici în costurile totale de transport plătite la retailer online.
  • Când achiziționati bunuri on-line, o parte sau toate aceste bunuri nu pot proveni din țara în care locuiți, prin urmare, sunt supuse unei taxe vamale, care este un tarif sau taxa impusă asupra bunurilor transportate peste granițele internaționale.
  • Când bunurile nu sunt transportate pe plan intern (în cadrul tarii) sau cadrul unei singure uniuni vamale, cum ar fi Uniunea Europeană, sunteți obligata la plata oricaror taxe și impozite pe care autoritatea vamală locală le consideră adecvate.
  • Pentru a ne asigura ca un curier DHL poate livra bunurile dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil după intrarea in tara dumneavoastra or uniunea vamala, DHL plătește autoritatea vamală în numele dumneavoastră pentru orice drepturi și taxe care sunt datorate pentru mărfuri.
  • Numai dupa ce toate taxele si impozitele plătiți de DHL sunt incasate de la destinatar, coletul poate sa va fie livrat.
  • Ce anume se plateste, in orice caz, depinde de zona din care bunurile au fost livrate, tipul de bunuri, valoarea de tranzactie si greutatea coletului.
Cand cumpărați bunuri online, ar trebui sa verificati intotdeauna daca sunt expediate către dumneavoastra din:
  • Tara dumneavoastra
  • Alta tara
  • Din afara zonei vamale a țării dumneavoastre
Nota: Se aplica reguli diferite cand cumpărați bunuri pentru folosinta lor in scop comercial.
Comisia Europeană a creat o platformă online de soluționare a litigiilorExternal Link / New Window. Clientii pot depune plângeri legate de achiziționarea online de bunuri sau servicii, pe această platformă.