Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Livrarea Bateriilor Cu Litiu

Din cauza creșterii exigențelor de sigurantă ale industriei aviatice, reglementările ICAO/IATA privind transportul bateriilor cu litiu au devenit mai stricte iar companiile aeriene trebuie sa pună în aplicare aceste regulamente.

Transportarea în siguranță a unor asemenea produse pe calea aerului și respectarea deplină a reglementărilor ICAO/IATA este responsabilitatea legală a expeditorului. Având în vedere aceste lucruri, IATA a creat un ghid pentru a ajuta expeditorii să înteleagă și să respecte aceste regulamente.

Expedierile care contin baterii cu litiu care necesită marcaje pentru bateriile cu litiu sau etichete cu baterii cu litiu necesită aprobarea contului de expeditor DHL de mărfuri periculoase.

Bateriile cu litiu din metal ambalate în concordanță cu Sectiunea II a instrucțiunilor de ambalare 968 (bateriile cu litiu din metal neambalate) sunt interzise în rețeaua DHL cu livrare definită.

Bateriile litiu-ion ambalate conform cu instrucțiunile 965 sunt interzise pe aeronavele de pasageri, DHL Express oferă un serviciu limitat.

Important!

 Bateriile de litiu cunoscute sau suspectate ca fiind defecte sau deteriorate prezintă un înalt grad de risc pentru personal şi proprietăţi, şi nu sunt premise la transport cu avionul sub nici o formă.
 Când se cunoaşte sau se suspectează că o baterie cu litiu este defectă sau deteriorată în conţinutul unui laptop, telefon mobil sau alt aparat, bateria trebuie îndepartată înainte ca DHL să accepte expedierea.