Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Index de combustibil

Variatiile pretului combustibilului influenteaza costurile din industria de curierat si transport, ceea ce a determinat introducerea unui index de combustibil variabil care poate sa creasca, sa scada sau sa dispara, in functie de fluctuatiile pretului combustibilului.

Indexul de combustibil pentru serviciile Time Definite se va calcula pe baza mediei lunare a pretului combustibilului de tip kerosen pentru US Gulf CoastExternal Link / New Window (USGC) raportat de Departamentul de Energie SUA.
Indexul de combustibil pentru serviciile Day Definite se va calcula pe baza referintei pretului combustibilului diesel. Indexul este influentat de preturile de consum ale combustibilului in moneda locala, incluzand taxe si impozite publicate aici. In Europa, aceste preturi sunt masurate de Directoratul General European pentru Energie si Transport publicate in Oil BulletinExternal Link / New Window.
Calculul indexului de combustibil se va face cu un decalaj de doua luni. De exemplu, pretul mediu al combustibilului din ianuarie se va utiliza pentru a determina indexul de combustibil pentru luna martie. Acest decalaj este cauzat de datele de publicare ale preturilor.


DHL Express isi rezerva dreptul de a modifica indexul de combustibil si tabelul de referinta fara notificare prealabila. Atat perioada aplicarii indexului, cat si valoarea acestuia se vor determina exclusiv de catre DHL.